Başlangıçlar & Bitişler

Günlerdir yazamadığım bir yazı bu. Kendini doğurmaya çalışan bir yazı. Bitiş ve başlangıçlardan bahsetmek isteyen bir yazı. Bir bitişin şafağında kaleme almaya çalıştığım bir yazı. Buradan başlayayım o halde… 2021 bitmek üzere. Bugünden itibaren önümüzde tam otuz gün var yeni yıla başlamak için.

Her bitiş bir nokta. Kendinden sonra kurulacak, büyük harfle başlayan yeni bir cümleye kaynak oluyor. 

Her bitiş, kendinden önce başlamış bir sürecin gebeliği. Başlangıçla bir anlam doğuyor. 

Anlam büyüyor… Eylem yaratıyor… Eylem büyüyor… Patlamalar, krizler, zirveler yaratıyor… Ortaya bir duygu çıkıyor… Duygu, durumla birleşiyor… Bitişin ufuk çizgisinde doğum görünüyor. Sancılı, ağır, var edici. Doğan şeyin büyümesi, başlagıcın bitişine tekabül ediyor. Bu bir döngü. Her daim kendini tamamlamaya hevesli ve güdülü bir çember. Fakat sihir, bu ikisinin arasında kalan o incecik noktada. Aslında farkında olduğumuz, uğruna kutlamalar yaptığımız o incecik nokta var ya işte o başlangıcın nasıl olacağını belirliyor. Yani bir şeyi nasıl bitirirsek onun ardından gelecek olan o enerjiyle başlayacak. Dolayısıyla Aralık ayı pek mühim. Henüz bitmedi. Hâlâ buradayız. Bitişin ve başlangıcın bir anlığına kavuşacağı o doğum anının şafağındayız. Ne doğuracağımıza, nasıl doğuracağımıza, suni ve doğal sancılara kendimiz karar vereceğiz. 

Tam da bu ay çemberi tamamlamak üzere hareket edeceğiz.

2021 çevremden aldığım müthiş dönüşüm haberleriyle sona eriyor. Onlardan bana gelen köklü kararların esintisi bu yılı bir dönüşüm çağı yapmaya yetti bile…

2021 bekleterek, demleyerek, ruhumuza yeni aromalar ekleyerek geçti. Dolayısıyla 2022’den bizi döküp saçmadan süzmesini dileyeceğim.

2021 belirsizlikle geçti. Anın içinde olmanın bu yorucu eğitimine teşekkür ederek 2022’den bir nebze daha güven talep edeceğim.

2021 eylemle öğreten bir yıldı. Benim için pek sözcüklü geçse de kendisi konuşmayı değil göstermeyi tercih etti. 2022’den daha iletişimsel olmasını isteyeceğim. 

Tüm bunlar ışığında, bu kalan bir ayla nasıl bir bitiş tasarlamak istiyoruz? 

Bu yılı bitirirken kim olmak, hangi sıfatları üzerimize iliklemek, neyi ümit etmiş olmak, neye niyet etmiş olmak istiyoruz?

Bu soruların cevaplarını yazanlara, cevapları için minik adımlar atanlara, bu sefer yeni yıl kararı almak yerine eski yılı anlamlı noktalayanlara selam olsun! 

Paylaşmak ister misiniz?

İPEK SÖZEN

Evrenime hoş geldiniz. Hayatta hepimizin kullandığı bir ortak noktamız var: Sözcükler. Ölümsüzlüğün icadı. Ruhlarımızın tarihini, evrenin kalbinde saklayan sihir. Bir ağacın yeşiline takılan nefes. Henüz yaşanmamış/solunmamış bir tarihin ayak sesleri. Arayışın ‘Daima!’ diye bağıran izleri...

Diğer