23 Nisan Çocukluğun Bayramı

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları bugün içlerinde biriken tüm isi pası söküyor, zihinlerindeki sıkıntıyı analiz ediyor ve armağanının farkında oluyor. Bugün hepimiz kendimize sesleniyoruz: İçimizdeki çocuk ne yaşıyor? Nasıl gözleri var o çocuğun..? Korkulu bir mavi mi, çekingen bir bal rengi mi? Üzgün bir orman yeşili mi, durgun su yeşili mi?

İçimdeki çocuk, bugün damarlarında neşe akan hayata adapte ol.. Bu damarları inşa edeni hatırla, onu kalbinle – üretimlerinle – duruşunla – ışığınla an.. Gökyüzüne gülümse! Tarihler boyu kutladığımız armağanımızın neşesine varalım bugün!

Bize ve varlığı uğruna çalıştığı tüm nesillere 23’leri yaşatan Atam, kalbinin izindeyiz. Varlığına bin şükür, var ettiklerine bin teşekkür!

Çocuk olmayı hatırladığımız, çocukluğu kutladığımız 23 Nisan, aynı zamanda kitapların günü.. Çocukluğun ve kitabın buluştuğu bu hafta için bir etkinlik hazırladık. 23 Nisan’dan itibaren bize ilham veren, ışık olan çocuk kitaplarını paylaşacağız.

Dünya Kitap Günü

Siz de sevdiğiniz kitapları görselleri ya da sözleri ile paylaşarak bu etkinliğe katılabilirsiniz.
Bu paylaşım, kitaplar, var ettikleri dünyalar ve çocuk kalbi tasarlayan yazarlar için kalp dolusu teşekkür olsun.

Hayata katkısı olsun!

Paylaşmak ister misiniz?

İPEK SÖZEN

Evrenime hoş geldiniz. Hayatta hepimizin kullandığı bir ortak noktamız var: Sözcükler. Ölümsüzlüğün icadı. Ruhlarımızın tarihini, evrenin kalbinde saklayan sihir. Bir ağacın yeşiline takılan nefes. Henüz yaşanmamış/solunmamış bir tarihin ayak sesleri. Arayışın ‘Daima!’ diye bağıran izleri...

Diğer